Inbjudningskort steg för steg

Så här gjorde jag våra inbjudningskort!
Jag har använt mig av en tapet, i det här fallet en silvertapet från Ecotapeter i deras kollektion Metallic med nummer 3603. Den är tillräckligt tjock och kraftig för att kunna ha som kort eller omslag till festhäftena. Så här har jag gått till väga!

Verktyg:

Vinkelhake
Linjal
Kniv
Skärbräda
Skärmaskin

Steg 1 - Skära till korten

Eftersom jag ville ha korten 15*15 cm, skar jag till dem 30*15 cm. Då tapetrullen är 53 cm bred så gjorde jag 30cm breda remsor som jag sedan delade till 3 kort (15cm*3) med skärmarskin. En skärmaskin är inget måste, men det underlättar oerhört när man ska jobba med tapet och skära till mycket papper. Då blir det alltid rakt och jämnt, och du har även en linjal på den för att enkelt mäta vart du ska skära. Exempel på en billig skärmaskin hittar du här, men finns att hitta i de flesta bok- och pappershandlar.Nästa steg var att skära ut ett fönster på framsidan av kortet. Här ska jag sedan ha våra namn stämplade på ett papper som jag limmar fast på baksidan. Fönstret skar jag ut med kniv och det är 8,5*5,5cm. Slutligen måste korten ligga under press i ett par dygn för att släta ut sig. Eftersom jag använt tapet så rullar de ju sig annars. Låt dem ligga under något tungt i några dagar, tex några fotoalbum eller böcker.

Steg 2 - Klistra fast inbjudningstexten
Limma sedan fast inbjudningstexten i kortet. Mer om hur du kan skriva texten kommer så småningom.Steg 3 - Dekorera framsidan
Börja med att limma fast kortet med stämpeln. Mer om hur du stämplar med embossing kommer senare. Stryk ett tunt lager lim i kanten på pappret, och ett lager runt fönstret på insidan av kortet. Pressa fast.


Nästa steg är att sätta fast de utklippta hjärtanen med 3D-kuddar. Sätt ungefär 4-5 stycken på baksidan och tryck fast.


Allra sista har jag knutit det blå bandet och gjort en rosett. Jag har använt ett mörkblått organzaband av bredden 15 mm. Jag klippte till banden i längder om 70cm och knöt runt framsidan på kortet.


Klart! :)Välkommen hit!

Vi testar med ett första inlägg! :)

Jag är en 26-årig tjej som planerar bröllop för tillfället och jag tycker det är vansinnigt roligt! Har planerat och pysslat sedan min sambo friade till mig i juni förra året, och kommer göra så fram till vår stora dag som är satt till 5 juni i år. Jag fick idén om att jag ville dela med mig av mitt pyssel med andra och skapade då den här bloggen. Vi får väl se hur det går... ;)
Tanken är i alla fall att jag ska dela med mig om hur jag gjort och valt att pyssla med de olika trycksakerna i första hand, men jag kommer säkert fylla ut med andra smarta tips som jag använt mig av eller bara vill tipsa om. Hoppas du hittar nåt du har nytta av!

Då så, då kör vi väl!

//Tina

RSS 2.0