Festhäfte: Konversationstips

Att ha med i början av festhäftet!

Konversationstips

Förslag på samtalsämnen under kvällen, avsedda att ta till i händelse av pinsam tystnad:

- Svarade hon verkligen "ja"?
- Brukar du ofta gå hit?
- Vädret!
- Hur många var det som bara mimade i kyrkan under psalmerna?
- Vädret!!
- Brudens vackra håruppsättning.
- Varför uppstår det alltid pinsamma tystnader?
- Ska vi gå hem till dig eller mig?
- Hur väl känner du brudparet?
- Vad jobbar du med?
- Vad gör du på fritiden?
- Har du någon hobby?
- Tycker du om att dansa?
- Har du sytt dina kläder själv?
- Vilka tre saker skulle du ta med till en öde ö?
- Är det din hand på mitt lår?

Enkla och fina tackkort

Efter ha pysslat ett tag lärde jag mig hela tiden mer och mer och fastnade helt för det här med scrapbooking/kortmakeri, så när det var dags för tackkort hade jag först massor av planer och idéer som innebar stämplar och färgläggningar med mera. Jag insåg dock att jag fick överge de planerna till slut, då jag var tvungen att hålla det ganska enkelt när man ska göra runt 60 stycken likadana. Så här blev det till slut...

Verktyg och material:
Färdigvikta kort från Papperix, ca 15,5*15,5cm
Dator och skrivare
Dekorationspärlor
Tunt "rispapper"
Blått inslagspapper på rulle med stjärnor
Fjärilstans från Martha Stewart
Skärmaskin eller sax
Genomskinligt lim
(Dubbelhäftande tejp)
Bröllopsfoto, 15*15cm

Jag valde att använda mig av färdigvikta kvadratiska kort från Papperix som är väldigt smidiga och enkla. Jag började med att skriva ut texten TACK på framsidan, i typsnittet The King & Queen Font från Word. Tilde är av typsnittet Times New Roman. För att pimpa det lite så limmade jag fast en sten vid varje tilde.

Som dekoration på framsidan limmade jag även fast en fjäril som jag stansat ut med hjälp av en fjärilstans från Martha Stewart, men det går lika bra att limma fast lite blommor eller liknande. Stansen köpte jag från Scrapbruket och jag använde ett blått "inslagspapper" (till böcker) med stjärnor på som jag köpte på Bokia. För att ge lite djup åt fjärilen limmade jag endast på kroppen, och lät vingarna vara "fria".

Själva tacktexten sedan skrev jag ut på tunt, fint "rispapper" som jag köpt i en pappershandel. Det fick plats två texter på ett A4, som jag sedan skar till i 15*15cm.  Jag lämnade tomt för vår namnstämpel och stämplade sedan våra namn. Jag limmade försiktigt med genomskinligt lim i hörnen på pappret och pressade fast i kortet.

Tacktexten
Till våra gäster samt de som uppvaktade via presenter eller postogram hade jag texten:

Vårt varmaste tack
för uppvaktningen i

samband med vårt bröllop

Till präst, kantor samt musiker som deltog vid vigseln ändrade jag texten till:

Vårt varmaste tack
för ditt deltagande

vid vårt bröllop

Till frisör, florist, fotograf med flera skrev jag ut följande text:

Vårt varmaste tack
för all hjälp i samband

med vårt bröllop

Längst ned skrev jag vårt vigseldatum.

Allra sist så klistrade jag fast vårt foto, 15*15cm, med dubbelhäftade tejp. Klart! :)


Enkla och lätta att göra, men ändå fina.

Hur gjorde ni era tackkort? Blev ni inspirerade av våra? Skriv gärna och berätta i så fall! :)
Skapa din önskelista på Facebook!

Att gifta sig är inte bara stort, fantastiskt och underbart, det är även en stressig tid både för de som ska gifta sig och gästerna som ska dela denna lyckans dag. Något som bringar onödig stress till såväl gäster som brudpar är bröllopspresenten. Gästerna vill ge något fint, minnesvärt och något som brudparet faktiskt har användning av. Brudparet själva vill helst slippa springa staden runt för att lämna tillbaka allt man inte behöver eller har fått dubbelt av.

Nu har experterna på vad som borde finnas i varje hem, tillsammans med experterna på bröllop slagit sina kloka huvuden ihop för att underlätta för alla giftaslystna och deras vänner. Electrolux och Bröllopstorget har tagit fram Facebook-applikationen Electrolux Lyckönskningar, där kan brudparen själva registrerar sin önskelista och dela den med sina gäster. Brudparet skriver helt enkelt in vad de önskar sig, oavsett om det är en dammsugare, tårtspade eller bidrag till bröllopsresan samt hur många av varje sak de önskar sig. Vännerna kan sedan gå in på Facebook och enkelt och smidigt se vad som saknas i brudparets hem. När man som vän bestämt sig vad man vill köpa så kryssar man för det och hur många man tänker köpa. På så vis får brudparet precis det som de önskar sig och slipper springa runt och byta. Vännerna behöver i sin tur inte oroa sig för att någon annan köpt samma sak som någon annan gäst.

Så här går du tillväga:

1) Fyll i vem du ska gifta dig med och datumet som för er stora dag.
2) Fyll sedan i vad ni önskar er och hur många av varje sak. Här kan ni lägga in länk till sidan där man kan hitta er present, ni kan även skriva en förklaring till varför ni önskar er just detta.
3) Välj vilka av era vänner som ska få önskelistan. De kommer sedan att få en inbjudan till er önskelista där de kan se vad som saknas i ert hem.


Bröllopsapplikationen hittar du här:
http://apps.facebook.com/lyckonskningar/


Klicka på bilderna nedan för att se exempel på hur det ser ut!

RSS 2.0